Evighetstabell för herrallsvenskan 1910-2022

Jag har gjort en uppdatering med 2022 av evighetstabellen för herr-Allsvenskan på hemsidan. I toppen är där fortfarande de tre stora AIK, IFK Göteborg och Malmö FF. De förstnämnda har gjort flest säsonger, de andra har tagit flest poäng och de tredje har vunnit serien flest gånger. Gracerna är således någorlunda jämnt fördelade.

Lite längre ner tog både Djurgårdens IF och Hammarby IF efter fina säsonger ett steg uppåt. Det är ett rimligt resultat av de senaste årens framgångar för storstäderna. Bajen numera in bland topp tio.

I övrigt är där små förändringar, men med två överraskande undantag i mellanskiktet. Varbergs BoIS passerade 100 poäng, klättrade två placeringar och har nu mycket goda chanser att passera de halländska rivalerna i Falkenbergs FF under 2023. En eller två säsonger ytterligare så är BoIS rentav på evighetstabellens övre halva.

Den överraskningen var stabila IFK Värnamo som gjorde en av de bästa säsongerna för en nykomling på länge. Jovisst, det var en bra bit kvar till ett visst Östers IF '68-form när de småländska rivalerna vann hela Allsvenskan. Men likväl passerade IFK med viss marginal berömda sommarkatter som IK Oddevold, Norrby IF och Umeå FC.

Nu har 72 klubbar spelat i herr-Allsvenskan under de första 113 åren. Vilka tror Du kommer att klättra under 2023? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

2 thoughts on “Evighetstabell för herrallsvenskan 1910-2022”

  1. Hammarby kommer klättra i tabellen! Mycket ovanligt att tre lag är så nära i tabellen, så högt upp. För att inte säga fyra om vi räknar med Örebro.

    1. Menar du i marathontabellen 1924/1925-2022? Jag använder en evighetstabell från starten 1910. Hammarby IF samlade ihop en hel del poäng i början av 1920-talet som gör att det inte är lika jämnt som i marathontabellen. Jag kommer förklara skillnaden i ett nytt blogginlägg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *