Why I love särskola

För tre år sedan hittade jag hem. Efter år med skrivandet som en kamp för demokrati och mänskliga rättigheter. Efter år med olika roller i olika skolformer. Så fanns en plats där jag var helt rätt och där jag fann ett lugn. Ett hem.

Det här är mina topp-tre anledningar till varför jag älskar särskola!

1) Minimal mobbning. I en skolform där det är så uppenbart att alla är unika och har sina egna särskilda behov, intressen och drömmar - där finns också en stor förståelse för att alla får vara olika.

2. Riktigt bra kollegor. Med små elevgrupper, gott om tid och tålamod, rimliga målsättningar - där växer även medelmåttor som vill till rent fantastiska pedagoger, stöd - you name it.

3. Riktigt bra elever. Normalstörda elever upplever ofta en abstrakt box av normer och beteenden som de kämpar förtvivlat för att hålla sig innanför. Vågar jag verkligen säga det här? Inte kan jag väl ha på mig nåt sånt här? Måtte ingen ha märkt något! Osv. Elever som rustats med fler funktionsvariationer ser sällan ens boxen. Friare, konstant fantasifullt, galnare. Och den som verkligen LÄR SIG att se boxen kommer instinktivt förstå vad som är bra och dåligt med den.

Nu råkar det faktiskt vara så att jag fortfarande är tillgänglig som elevassistent till hösten 2020 på upp till 50 %. (Skrivandet släpper jag inte). Om DU vill ha någon som brinner för mänskliga rättigheter och älskar att jobba i särskolan - då gör du bäst i att kontakta mig NU!

E-post: martin.alsio@hotmail.com
Telefon: 076-324 51 77

Imorgon kan jag ha signat med en konkurrent.

(Den härliga bilden är lånad från Kalix kommun)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *