Därför gör S I F klokast i att hålla tyst

Screenshot_20231104_165423_Chrome

Om det varit Hammarby IF så hade saken varit klar. En ledning med tre poäng och 22 mål bättre målskillnad inför sista omgången, den tappar man inte. Trots motståndares häcklande om att Bajen aldrig vinner något - så gör de faktiskt det - ibland. Och om vi lutar oss utanför fotbollsbubblan vinner Hammarby något - varje år!

Men Sandvikens IF är inte Hammarby. Det finns ingen förening som varit så nära, så nära, så många gånger. Fjolårets genomklappning när laget tappade en solklar serieledning till ett nervöst kvalspel och sedvanlig förlust var rutinmässig. Hör här!

Under S I F:s över hundraåriga historia har herrlaget kvalspelat åtta gånger och misslyckats samtliga. Det är fyra gånger till Allsvenskan, en gång till Superettan, två gånger till Division 1 och ytterligare en till vad som idag motsvarar Division 4.

Därtill har laget samlat ihop till en andraplats i Division 1 och hela åtta (!) andraplatser i Division 2. De flesta spelare och supportrar firar förstås redan nu. Men klubbledningen har hittills gjort klokt i att hålla tyst. Hålla sig kalla. Visa av erfarenheten.

En jämförelse! S I F är som den där coola, snygga killen som kan få vilken tjej han vill på festen. Men när det väl ska till får han inte upp den. De flesta andra kan bara drömma om att få napp lika lätt & ofta som S I F. Själva hade man kanske gärna bytt plats med någon av de mindre populära killarna som når orgasm. Är någon gång bättre än aldrig?

Det finns dessutom ett skräckexempel i derbyrivalen Sandvikens AIK. Den största genomklappningen i svensk historia!

Året var 1967 och SAIK hade efter två raka andraplatser (känns temat igen?) i näst högsta serien, tappat massor och halkat ner mot botten. Med två omgångar kvar hade SAIK sex poäng (motsvarande) och 13 måls försprång till nedflyttningsstrecket. Man lyckades mirakulöst nog tappa hela försprånget och åkte ur. För att aldrig mer återvända till elitfotbollen.

Förstå mig rätt. Jag tror inte att Sandvikens IF tappar det här. Inte den här gången. 22 måls försprång är fler än 13. Risken är minimal, mikroskopisk och exceptionellt liten. Det endaste enda som ligger S I F i fatet är att man inte är Hammarby. Man har sin egen skrämmande historia och skräckexempel i grannklubben.

NU är äntligen tiden att lyckas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *